ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΕΣΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Ξαφνικά, με βούλευμα του Αρείου Πάγου η δίκη των πέντε συλληφθέντων στη Χαλκίδα κατά την επίσκεψη του προέδρου της ”δημοκρατίας” Κάρολου Παπούλια στην τελετή της γιορτής των ”Θεοφανείων”, δεν θα γίνει στη Χαλκίδα αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου και παραπέμπεται σε ομοειδές δικαστήριο της Αθήνας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η δικαιολογία για τη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, είναι ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς ”υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας”.

Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας. Όργανό τους, όπως πάντα, η δουλική λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

Γελοιότητες για ακόμη μια φορά. Δύο μέρες πριν τη δίκη (την οποία oi ίδιοι κάλεσαν εσπευσμένα), με αυταρχικό τρόπο τη μεταθέτουν και αποφεύγουν τη διεξαγωγή της. Είναι μια νίκη μας, έστω μικρή, μια νίκη που αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη και η αντίσταση έχουν νόημα.
Εμείς όμως τώρα είμαστε περισσότερο οργισμένοι και αποφασισμένοι.

Η πορεία σήμερα θα γίνει όπως έχουμε αποφασίσει, στις 18:00, στον α. Νικόλαο και κατόπιν η συναυλία αλληλεγύης, στις 21:00, στην πλατεία του α. Νικολάου.

Αλληλέγγυες/οι από Χαλκίδα

Στις 6 Γενάρη, στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα, παρευρέθησαν ο πρόεδρος της «δημοκρατίας», Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Η παρουσία τους και μόνο ήταν αρκετή, για να προκαλέσει την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία των παρευρισκομένων. Το κράτος προχώρησε επιλεκτικά σε πέντε συλλήψεις, από όσους διαμαρτυρήθηκαν με πολιτικά συνθήματα, με την κατηγορία ότι προσέβαλαν την τιμή του προέδρου της δημοκρατίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται μια συναγωνίστρια, που συμμετέχει στη συνέλευσή μας, η οποία μεταφέρθηκε από το αστυνομικό τμήμα στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο, λόγω της βίαιης αντιμετώπισης, που δέχτηκε κατά τη σύλληψή της.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑείναι να ψάχνεις για δουλειά, οι απολύσεις, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών, ο φασισμός, τα πογκρόμ μεταναστών και η όξυνση της κρατικής καταστολής.
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗείναι να μένεις θεατής στην κατασπάραξη του κοινωνικού πλούτου και να αναθέτεις τις ελπίδες σου στους καταπιεστές.

Ο οικονομικός και κοινωνικός πόλεμος που μας έχουν κηρύξει ΔΝΤ, Ε.Ε., κράτος και κεφάλαιο δεν έχει σταματημό. Οι κυρίαρχοι, μας επιτίθενται με πρόφαση την οικονομική κρίση, που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε και αξιοποιεί, για να ζήσουμε σα δούλοι. Οι διώξεις αγωνιστών, οι συλλήψεις, οι ξυλοδαρμοί, οι παρακολουθήσεις, συνθέτουν το δημοκρατικό προσωπείο της εξουσίας, που σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, αφουγκράζεται την κοινωνική οργή, προσπαθώντας να την καταστείλει, με όλα τα μέσα, πριν ακόμα εκδηλωθεί ως αντίσταση.

Η τρομοκρατία τους δε μας φοβίζει, μας εξοργίζει. Απαντάμε με την κλιμάκωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τις γειτονιές, διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν. Δημιουργούμε εστίες αντίστασης και αυτοοργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΗ, 9:00 πμ.

 
στο Α΄ μονομελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της δημοκρατίας, γιατί απλώς και μόνο τόλμησαν, να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική εξουσία.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*