Λίγα λόγια για την αντιφασιστική παρέμβαση στο Περιστέρι

Την Τετάρτη 1/8, μετά τις 6:30 το απόγευμα πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στο Περιστέρι έπειτα και από τις τελευταίες φασιστικές επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες σε μετανάστες, που έχουν γίνει συχνό και καθημερινό φαινόμενο.
Παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο διακοπών και ότι η παρέμβαση έγινε χωρίς να δημοσιοποιηθεί, μαζευτήκαμε στην πλατεία Δημαρχείου περίπου 60 άτομα, ντόπιοι και μετανάστες, από το Περιστέρι αλλά και από άλλες γειτονιές και προχωρήσαμε σε παρέμβαση περνώντας από κεντρικά αλλά και από πιο απόκεντρα σημεία της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα πορευτήκαμε όλοι μαζί για περίπου μια ώρα και με αφετηρία την πλατεία, μπήκαμε στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως. Αφού είχαμε  ως σκοπό να παρέμβουμε στη γειτονιά, στρίψαμε στο στενό της Μεσολογγίου και στη συνέχεια στη Θεμιστοκλέους, περνώντας για λίγο απ την Αγίου Βασιλείου. Τέλος γυρίσαμε απ τον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη και επιστρέψαμε στην πλατεία. 
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράσαμε αντιφασιστικό υλικό, φωνάξαμε συνθήματα («Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι», «Ούτε στο Περιστέρι ούτε και πουθενά, έξω οι φασίστες από τη γειτονιά» κλπ) και μιλήσαμε με τον κόσμο της γειτονιάς.
Η αντίδραση του κόσμου ήταν άλλες φορές θετική και άλλες αρνητική. Κάποιοι μας έλεγαν ότι για την ανεργία και την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες, ενώ υπήρχε και παρά πολύς κόσμος που δεν γνώριζε ότι οι φασιστικές επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, επικροτώντας την παρέμβαση μας.
Σε ένα Περιστέρι όπου μετανάστες δέχονται φασιστικές επιθέσεις στα σπίτια τους, στο Μετρό, ακόμη και στους χώρους δουλειάς τους, ενώ παράλληλα το ίδιο συμβαίνει και με αγωνιζόμενους ανθρώπους της περιοχής, προτάσσουμε τον κοινό αγώνα όλων μας ανεξαιρέτως ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μέσα από την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*