ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 «Δε θα καταφέρουν ποτέ να μας νικήσουν γιατί δεν είμαστε εκατό, είμαστε χιλιάδες. Είμαστε ένα κομμάτι του κόσμου που αγωνίζεται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την κρατική τρομοκρατία και τον εκφασισμό.  Κομμάτι των ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων, ανέργων, μαθητών, αντιστεκόμενων στις γειτονιές, διωκόμενων και φυλακισμένων αγωνιστών, που δε σκύβουν το κεφάλι. Μαζί τους υψώνουμε μια γροθιά αντίστασης όπως τη στιγμή της σύλληψής μας.»

(απόσπασμα απ’ το κείμενο των 93ων συλληφθέντων της Villa Amalias μέσα απ’ τη ΓΑΔΑ)

Στις 9/1 δεκάδες αγωνιστές/στριες ανακαταλαμβάνουν τη Villa Amalias, η οποία εδώ και 23 χρόνια αποτελεί κέντρο αγώνα και αντίστασης. Μετά από λίγη ώρα επιστρατεύονται δυνάμεις καταστολής, που εισβάλουν στην κατάληψη και συλλαμβάνουν 93 άτομα, εκ των οποίων και κοινωνικοί αγωνιστές απ’ το Περιστέρι (χωρίς παρουσία εισαγγελέα), τα οποία οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, όπου και παραπέμπονται με κουκουλονόμο και 2 πλημμελήματα.  Παράλληλα, περίπου 40 άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, τα οποία προσαγάγονται. Στη συνέχεια πλήθος αλληλέγγυων που ήταν συγκεντρωμένος από νωρίς στην πλ. Βικτωρίας προχωρά σε αιφνιδιαστική συγκέντρωση στο υπουργείο οικονομικών. Το κράτος απαντώντας εκδικητικά εισβάλει στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά, όπου συλλαμβάνονται 8 άτομα, στα οποία απαγγέλλονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και ορίζεται δίκη για τις 24/1.

Τα ΜΜΕ, ως φερέφωνα του κράτους, παρουσιάζουν τους αυτό-οργανωμένους χώρους ως κέντρα ανομίας, σε μια περίοδο που απαξιώνονται υγεία, παιδεία, καταργούνται κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα και μας επιβάλλονται ανεργία, φτώχεια, φόροι-χαράτσια, φασισμός-ρατσισμός και κρατική καταστολή. Την ίδια στιγμή που καταστέλλονται οι εργατικοί αγώνες, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί επιτίθενται σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χτύπημα στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ, στο στέκι XANADU, αλλά και η εισβολή με το πρόσχημα του παρεμπορίου στα στέκια της ΑΣΟΕΕ και η κατάσχεση του ραδιοφωνικού σταθμού αντιπληροφόρησης 98fm.

Οι αυτό-οργανωμένοι χώροι που στεγάζουν και φιλοξενούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια, προβολές ταινιών, καφενεία, παιδικά εργαστήρια, μαθήματα αυτομόρφωσης, συλλογικές κουζίνες, κινηματικά τυπογραφεία, αλλά και άλλα εγχειρήματα, λειτουργούν ως ανάχωμα κόντρα στην αποξένωση της ζωής μας και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχονται αυτοί οι χώροι δε μας φιμώνουν και δε μας τρομοκρατούν. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην κοινωνική ισοπέδωση μέσω της αυτό-οργάνωσης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της δημιουργίας δομών από τα κάτω.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ VILLA AMALIAS

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 61 ΚΑΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*