ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΗ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο συντονισμός των συνελεύσεων γειτονιώνστα πλαίσια των κοινών κεντρικών παρεμβάσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με πρόταγμα: «Ελεύθερη πρόσβαση στις συγκοινωνίες για όλες και για όλους, άρνηση πληρωμής εισιτηρίου και ακύρωση των ελεγκτών-κεφαλοκυνηγών» πραγματοποίησε τη δεύτερη κεντρική δράση του στο ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΗ, την Παρασκευή 8 Νοέμβρη, στις 18.00. 

Περίπου 100 άτομα από τις συνελεύσεις γειτονιών, σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και αλληλέγγυοι συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του MΕΤΡΟ και για 1.30 ώρα σταματήσαμε την έκδοση και την επικύρωση των εισιτηρίων. Συγκεκριμένα κλείσαμε με πανό τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, με αυτοκόλλητα τα ακυρωτικά μηχανήματα, κρεμάσαμε πανό στις εισόδους και τις εξόδους, μοιράσαμε πάνω από 4.500 κείμενα, φωνάζαμε συνθήματα («τζαμπατζήδες είναι κράτος και αφεντικά, αρνήσεις πληρωμών σε κάθε γειτονιά», «για ένα εισιτήριο αφαιρούν ζωές τους κράτους τα τσιράκια, μπάτσοι, ελεγκτές», «πλήρωσα αρκετά, άλλο δεν πληρώνω, είμαι τζαμπατζής τα αφεντικά χρεώνω», «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές») και συνομιλήσαμε με τους επιβάτες για την αναγκαιότητα στην ελεύθερη και ποιοτική μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου και την ακύρωση των ελεγκτών-κεφαλοκυνηγών.

Η δράση ήταν θετική με κοινωνική απεύθυνση και ανέδειξε ότι η μετακίνησή μας στα ΜΜΜ είναι ταξική και κοινωνική ανάγκη και όχι εμπόρευμα. Η αναμονή των δρομολογίων, η διαρκής αύξηση του εισιτηρίου, τα βάρβαρα πρόστιμα, η τρομοκρατία και οι τραμπουκισμοί των ελεγκτών ήταν οι προβληματισμοί και η οργή των επιβατών βλέποντας τη μετακίνησή τους καθημερινά να υποβαθμίζεται σε αντίθεση  με το κέρδος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αγοράς που σταθερά αναβαθμίζεται.

Συνεχίζουμε σε κάθε γειτονιά να αντιστεκόμαστε συλλογικά και αποτελεσματικά ενάντια στους εξουσιαστές της ζωής μας, δημιουργώντας εστίες αντίστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης, χτίζοντας αυτοοργανωμένες δομές για τις κοινωνικές ανάγκες μας ενάντια σε κράτος, αφεντικά και ελεγκτές.


Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*