ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

   Την Κυριακή 4 Μάη ανοίξανε τα εμπορικά καταστήματα για 5η φορά, στα πλαίσια της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και της απελευθέρωσης των ωραρίων.

    Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου με συμμετοχή αλληλέγγυων αναρτήσαμε πανό σε κτήριο της πλατείας Περιστερίου και στη συνέχεια αποκλείσαμε το κατάστημα «HOΝDOS» από τις 10:30 έως τις 13:30 καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν. Η εργοδοσία έφερε την αστυνομία όπου απείλησε για συλλήψεις και εμείς απαντήσαμε με παράταση του αποκλεισμού μέχρι τις 13:30. Η στάση των εργαζόμενων ήταν πολύ καλή και καμία εργαζόμενη δεν προσπάθησε να πάει για δουλειά παρά τις απειλές της εργοδοσίας και την παρουσία της αστυνομίας. 

   Στη συνέχεια πήγαμε με πορεία στον πεζόδρομο αποκλείοντας συμβολικά το ΠΛΑΙΣΙΟ και το PUBLIC με πανό, συνθήματα και κείμενα. Ύστερα συμμετείχαμε με πανό στη συγκέντρωση του «Συντονιστικού Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια» στην πλ. Κοραή, όπου αφού είχε γίνει από τις 10:ΟΟ αποκλεισμός στα μαγαζιά (ZARA, CALZEDONIA, TEZENIS, ACCESSORIZE, ΙΑΝΟΣ), στις 14:00 έγινε συγκέντρωση και πορεία όπου κινήθηκε από Πανεπιστημίου-Αιόλου-Ερμού και κατέληξε Σύνταγμα. .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*