Ενημέρωση από την απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής 9 Απρίλη

Την Κυριακή 9 Απρίλη 2017, στο πλαίσιο της απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια προχώρησε σε μια σειρά απεργιακών περιφρουρήσεων σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Ερμού. Οι απεργιακές περιφρουρήσεις ξεκίνησαν ήδη από τις 6.30πμ από τα δύο καταστήματα της αλυσίδας Η&Μ, στη συμβολή των οδών Ερμού & Βουλής και στην πλ. Καπνικαρέας. Στα δύο αυτά σημεία, στα οποία έλαβαν χώρα και οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις μας, πραγματοποιήθηκαν από πολύ νωρίς απεργιακές περιφρουρήσεις και στα καταστήματα ZARA, Stradivarius & Fiftysix. Οι απεργιακές περιφρουρήσεις κράτησαν για 10 ώρες και ολοκληρώθηκαν στις 4.30μμ, οπότε και διασφαλίστηκε ότι τουλάχιστο τα 2 καταστήματα των H&M δε θα άνοιγαν καθόλου για σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης μοιράστηκαν σε εργαζόμενες κι εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου και στον κόσμο που κινούνταν στην Ερμού εκατοντάδες κείμενα του Συντονιστικού δράσης για τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία καθώς και της συλλογικότητας των εργαζόμενων στο εμπόριο (Ορθοστασία), τα οποία αναφέρονταν στις εξελίξεις στα H&M και τη μαζική άρνηση των εργαζομένων τους να δεχτούν τις άθλιες ατομικές συμβάσεις που πλάσαρε η εργοδοσία. Παράλληλα, μοιραζόταν και το νέο εργατικό δελτίο της συλλογικότητας αυτής.

Στη συνέχεια θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση για την όλη απεργιακή κινητοποίηση.

Επίσης, μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε, είχαν γίνει εξορμήσεις με μοίρασμα κειμένων και αφισοκόλληση σε χώρους δουλειάς της Ερμού και πέριξ και σε διάφορα άλλα σημεία του κέντρου και περιφερειακά. Ενώ, μια μέρα πριν, το Σάββατο 8/4, πραγματοποιήθηκε εργατική παρέμβαση στα εγκαίνια του Η&M στην Αγία Παρασκευή.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια | syntonistikokyriakes.espivblogs.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*