Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία για τους Τούρκους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ | ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 /9/2017, 6:30μμ

 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ NURIYE KAI ΤΟΝ SEMIH ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στο λαό. Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέλυσε και συνεχίζει να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν. Ο σκοπός του AKP είναι, επωφελούμενο  από αυτή την κατάσταση, να διώξει από τον κρατικό μηχανισμό όλους όσοι είναι ενάντια στο σύστημά του. Να φοβίσει το λαό με πιέσεις και εξαναγκασμούς. Χιλιάδες αριστεροί, δημοκράτες, δημόσιοι υπάλληλοι, απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017, ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους μεγάλωνε και διαδίδονταν  σε όλη την Τουρκία, τους προφυλάκισαν. Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα το δικαστήριό τους. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Έγιναν η φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων, που εδώ κι 1 χρόνο, αντιστέκονται στο φασισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 100.000, οι οποίοι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους αφαιρέθηκε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, εναντιωμένοι στις επιθέσεις του φασισμού.  Να είμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιστών.  Να στηρίξουμε  τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται. Για να ζήσουνε η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

 

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η NURIYE KAI O SEMIH

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*