Ενημέρωση για την εργατική συγκέντρωση του Συντονιστικού δράσης ενάντια στη “λευκή νύχτα” το Σάββατο 30/6/18 στο Ίλιον

Το Σάββατο 30 Ιούνη 2018 προχωρήσαμε σε μια ακόμη κινητοποίηση ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της “λευκής νύχτας”. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρεθήκαμε στο Ίλιον, όπου κράτος, δήμαρχοι και αφεντικά μεθόδευσαν και πάλι την οργάνωση μιας ακόμα τέτοιας άθλιας φιέστας.

Έχοντας κάνει κάλεσμα σε εργατική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ιλίου για τις 6μμ, προχωρήσαμε με συμμετοχή πολλών δεκάδων συναδέλφων-συναδελφισσών και συναγωνιστών-συναγωνιστριών σε αποκλεισμό του εμπορικού καταστήματος Galerie de Beaute, το οποίο όπως και άλλα καταστήματα της περιοχής επρόκειτο να ανοίξει από τις 7μμ και να λειτουργήσει μέχρι τις 3πμ. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας αυτής, μοιράζονταν ανακοινώσεις, γίνονταν συζητήσεις με εργαζόμενους-εργαζόμενες καθώς και με διερχόμενο κόσμο, πετάγονταν τρικάκια, φωνάζονταν συνθήματα και αναγράφονταν σε δρόμους και σε πεζοδρόμια μηνύματα αγώνα ενάντια στις «λευκές νύχτες» των αφεντικών και ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Παράλληλα, αντίστοιχη κινητοποίηση με αποκλεισμούς καταστημάτων πραγματοποιούνταν και από συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής. Η όλη κινητοποίηση του Συντονιστικού δράσης ολοκληρώθηκε κατά τις 9.30μμ. Ενώ, αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σε κάποιους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Ιλίου πορεία ενάντια στη «λευκή νύχτα» από τις τοπικές συλλογικότητες, η οποία πλαισιώθηκε και από άλλους-ες αγωνιστές-αγωνίστριες.

Σημειώνουμε ότι η διοργάνωση της «λευκής νύχτας» στο Ίλιον γίνεται με την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας, του ΣΕΠΕ και λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά η Αστυνομία έφτασε στο σημείο να δηλώνει μέσω του αρχηγού της, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ότι «φέτος δε θα κοπούν κλήσεις σε καταστηματάρχες που θα θελήσουν να μείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ»…

Τέλος, σημειώνουμε ότι το απόγευμα της Τρίτης 26/6/18 ως Συντονιστικό δράσης είχαμε πραγματοποίησει μαζική εξόρμηση σε μαγαζιά της περιοχής για συζήτηση με συναδέλφισσες και συναδέλφους για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για τις «λευκές νύχτες», συνολικά για την οδυνηρή εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουμε, αλλά και για τους εργατικούς αγώνες μας. Κατά την εξόρμηση αυτή μοιράσαμε την τελευταία απεργιακή ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης και σχετικό κείμενο της εργατικής συνάντησης «Εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου» (orthostasia.wordpress.com), ενώ προχωρήσαμε και σε αφισοκόλληση.

Τα εργατικά συμφέροντα βάζουμε μπροστά.

Κυριακές και νύχτες να πάνε για δουλειά οι υπουργοί, οι δήμαρχοι και όλα τα αφεντικά.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, τις νύχτες, τις ζωές μας.

Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς.

Επόμενος σταθμός: Κυριακή 15 Ιούλη 2018, ημέρα απεργίας στον κλάδο του εμπορίου – Απεργιακή συγκέντρωσή στις 10πμ, στην Πλατεία Καπνικαρέας (Ερμού – Αθήνα)

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια | syntonistikokyriakes.espivblogs.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*