ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Σε μια περίοδο που ο οικονομικός και κοινωνικός πόλεμος, τον οποίο προσπαθούν να μας επιβάλουν, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, εξαθλιώνει τη ζωή μας υποτιμώντας την εργασία μας και καταστέλλοντας την ελευθερία μας, σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας, παρατηρείται μια προσπάθεια από το κράτος να καταπνίξει κάθε αντίδραση, μέσα από το φόβο που θέλει να δημιουργήσει με πρακτικές και μεθόδους που θυμίζουν χούντα. 

 Ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί μέσω της προσπάθειας του εκφασισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας, αντιστεκόμαστε στις γειτονιές μας, στη δουλειά μας, στα σχολεία προτάσσοντας τις αρχές της αυτοοργάνωσης, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Αρνούμαστε το ρόλο του παθητικού δέκτη στην ολομέτωπη επίθεση από τους κυρίαρχους και αγωνιζόμαστε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην κρατική καταστολή, στον ατομικισμό που προωθείται εδώ και χρόνια, το ρατσισμό και σε οτιδήποτε είναι συστατικό του συστημικού κράτους.

Την Πέμπτη 17 Γενάρη, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα, δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ (χωρίς πινακίδες), πλησίασαν έναν ποδηλάτη και τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Ο άνθρωπος που έπεσε θύμα της φασιστικής δολοφονίας, ήταν ο Σαχτζάτ Λουκμάν, μετανάστης από το Πακιστάν 26 χρόνων. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια και κάθε ξημέρωμα πήγαινε με το ποδήλατό του στη λαϊκή όπου εργαζόταν, ανασφάλιστος, για 20 ευρώ. Στην Ελλάδα διέμενε νόμιμα και κατοικούσε στο Περιστέρι. Ζούσε δύσκολη ζωή και συχνά έλεγε ότι ο ίδιος δε «θα καταφέρει ποτέ να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος». Οι δολοφόνοι είναι Έλληνες 24 και 28 χρόνων αντίστοιχα. Η φασιστική επίθεση έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής και τον εργαζόμενο κόσμο που βρισκόταν εκεί κοντά. Οι φωνές του θύματος και των χρυσαυγιτών που φώναζαν  ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της εν ψυχρώ εκτέλεσής του, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση από τη γειτονιά καλώντας ασθενοφόρο και βοηθώντας να συλληφθούν οι δράστες, με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει. Αποδείχτηκε ότι ήταν σεσημασμένοι για κλοπή πράγμα που δεν εμπόδισε τον έναν από τους δύο να εργάζεται στην Πυροσβεστική. Ισχυρίστηκαν ότι διαπληκτίστηκαν γιατί τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατο αποδίδοντας το θάνατό του σε τυχαίο γεγονός. Αίσθηση προκάλεσε η εισαγγελική παρέμβαση που αποδίδει το θάνατο σε αψιμαχία μεταξύ αγνώστων, αγνοώντας σκοπίμως ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, παρά την εύρεση πλήθους όπλων που βρέθηκαν στα σπίτια των δραστών και προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Επίσης γίνεται προσπάθεια, από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, να μην συσχετιστούν τα παραπάνω ευρήματα με τη δολοφονία.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί απ’ τους επίσημους εκπροσώπους της, για την καταπολέμηση των «εσωτερικών εχθρών της χώρας», ενσωματώνουν σ’ αυτούς ό,τι παρεκκλίνει από την ναζιστική και εγκληματική ιδεολογία τους. Στην προσπάθειά τους, κράτος, αφεντικά, ΜΜΕ και φασίστες να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες αντιδράσεις του κόσμου που αντιστέκεται στη συνεχή φτωχοποίηση και υποβάθμιση της ζωής του, μέσα από χαράτσια, φόρους, περικοπές, απολύσεις κ.λ.π. χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των φασιστών προκειμένου να τρομοκρατήσουν και ν’ αποπροσανατολίσουν την κοινωνία. Σαν απόδειξη των παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό φασιστικής βίας, την Παρασκευή, 25 Γενάρη, από ομάδα 7 χρυσαυγιτών, σε σπίτι μεταναστών στο Περιστέρι. Οι φασίστες έχοντας μαζί τους ρόπαλο, μαχαίρια και σφυρί έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι όπου αφού τους έκλεψαν, τρομοκράτησαν τους μετανάστες που κλειδώθηκαν σε ένα από τα δωμάτια για να προφυλαχθούν. Οι μετανάστες ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία όταν ήρθε, σύστησε να γίνει μήνυση για κλοπή και να είναι «πιο προσεκτικοί, στον τρόπο που  καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις». Σε επόμενο χρόνο οι αστυνομικοί ξαναπήγαν στο σπίτι για να προσαγάγουν έναν από τους μετανάστες λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, δείχνοντας καθαρά τη φασιστική νοοτροπία τους. Σημειώνεται ότι κινητό τηλέφωνο που κλάπηκε από το σπίτι, βρίσκεται στη κατοχή ενός από τους χρυσαυγίτες, το οποίο όταν κλήθηκε, απάντησε και δήλωσε ευθαρσώς, πολλές φορές, ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, απειλώντας τις ζωές των μεταναστών και ελλήνων αλληλέγγυων που έσπευσαν για βοήθεια. Οι απειλές αυτές βρίσκονται σε ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο όταν έγινε γνωστό στους αστυνομικούς είπαν πώς δε γίνεται να τους ενοχλούνε τόσες φορές για ένα συμβάν.

Η στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και η αντιμετώπισή τους ως εγκληματίες (αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, συλληφθέντες αντιφασιστικής περιπολίας, κήρυξη παράνομων απεργιών, επιστράτευση απεργών ΜΕΤΡΟ, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις εργαζομένων κλπ) με την κατασκευή και αξιοποίηση «ενοχοποιητικών στοιχείων» ταυτόχρονα με την συγκάλυψη φασιστικών επιθέσεων σε μετανάστες και αντιφασίστες, καταδεικνύουν την πρόθεση εκφασισμού  και κατακερματισμού της κοινωνίας. Υποδεικνύονται και τονίζονται οι διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων βάσει φυλετικών, ταξικών κ.α. κριτηρίων (μετανάστες, εργάτες, άνεργοι, γυναίκες, ομοφυλόφυλοι κ.λ.π.) με στόχο την απομόνωση και την περιθωριοποίησή τους.

Η συλλογική μας αντίσταση και η αλληλεγγύη μας τους ακυρώνει στην πράξη.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ OYTE ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡI OYTE ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δευτέρα & Πέμπτη, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 20.00

sineleusiperisteriblogspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*