Εργατική συγκέντρωση έξω από τον “Ιανό” (Τρ. 22/5, 7μμ) & συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικ. Ευελπίδων (Πέμ. 24/5, 9πμ) | Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της απεργίας της Κυριακής 28/12/14

Τρίτη 22 Μάη, 7μμ :: Εργατική συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός»

Πέμπτη 24 Μάη, 9πμ :: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων (στο κτίριο 2, όπου έκδικάζεται η υπόθεση σε β’ βαθμό)
_____

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Πέμπτη 24 Μάη 2018 πρόκειται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό (μετά την πρώτη καταδικαστική απόφαση) η υπόθεση της δίωξης των 2 συναδέλφων μας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός την Κυριακή 28/12/14. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με τις εργάσιμες Κυριακές να αυξάνονται διαρκώς ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής είχε καλέσει απεργία στον κλάδο του βιβλίου, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με την ΟΙΥΕ να επιλέγει να μην προκηρύξει απεργία για όλο τον κλάδο του εμπορίου. Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Καρατζάς Νίκος και η διευθύντρια Λιαποπούλου Μαρία κατέθεσαν μήνυση και με εντολή τους, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους απεργούς, τους ψέκασαν με χημικά και τους χτύπησαν.

Ως απάντηση στην κρατική καταστολή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση απεργών και αλληλέγγυων έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως στο οποίο κρατούνταν οι συλληφθέντες. Εκεί ακολούθησε νέα επίθεση των ΜΑΤ, με βίαιη απώθηση των συγκεντρωμένων και νέες συλλήψεις 3 μελών σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, τους οποίους κακοποίησαν τόσο κατά τη σύλληψή τους, όσο και στο κρατητήριο. Οι 3 τελευταίοι συλληφθέντες τελικά αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε τον Δεκέμβρη του 2016.

Η υπόθεση των 2 συναδέλφων είχε αρχικά εκδικαστεί την 1/12/25 με τους συναδέλφους μας να καταδικάζονται πρωτόδικα για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση με την κατηγορία για “παράνομη βία” σε 10 μήνες σε 3ετή αναστολή.

Μπροστά στη νέα αυτή δίκη και με κύριο σκοπό την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, ως Συντονιστικό δράσης οργανώσαμε μια μουσική βραδιά αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης το Σάββατο 12 Μάη 2018 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής. Ήδη από την εκδήλωση αυτή και με την οικονομική συνεισφορά αλληλέγγυων εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων, συναδέλφων και συναγωνιστών, έχει καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των δικαστικών εξόδων. Να συνεχίσουμε όλοι και όλες -στο βαθμό των δυνατοτήτων μας- την προσπάθεια κάλυψης του συνολικού ποσού.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας που συνελήφθησαν στην απεργία της Κυριακής 28/12/14. Συνεχίζουμε να δίνουμε μαζί τους τη μάχη αυτή, η οποία αποτελεί μια κοινή μάχη για όλο τον κόσμο της εργασίας και του αγώνα.

Συνεχίζουμε την πάλη μας με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, μαζικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και απεργιακές περιφρουρήσεις στα καταστήματα.

Με όπλα την από τα κάτω οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα, ακηδεμόνευτα και ακόμα πιο δυναμικά.

Εργατική συγκέντρωση :: Τρίτη 22 Μάη, 7μμ, έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός»

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Πέμπτη 24 Μάη, 9πμ, στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 2)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net
syntonistiko_drasis@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*