Συναυλία Αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στα αιχμάλωτα συντρόφια του Ε.Α.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, 20:00

Ως Πρωτοβουλία αναρχικών, συντροφισσών-συντρόφων (από πολιτικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις γειτονιών και αλληλέγγυων στον Επαναστατικό Αγώνα) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συντρόφων Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη για οικονομική στήριξη και αλληλεγγύη, οργανώσαμε καμπάνια αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (εκδηλώσεις, συναυλίες, bar οικονομικής ενίσχυσης, πολιτικά καφενεία, ρεμπέτικα γλέντια, ηθική και υλική στήριξη κλπ). Σε συνέχεια αυτής της καμπάνιας, διοργανώνουμε συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης για τα αιχμάλωτα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα. Η αυτοοργανωμένη αυτή συναυλία που θα γίνει το Σάββατο 16/9 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (20:00 μμ), είναι μια ακόμα κίνηση αλληλεγγύης για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των πολιτικών κρατουμένων και των νέων δύσκολων συνθηκών που καλείται να αντιμετωπίσει το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι σύντροφοι βρίσκονται αιχμάλωτοι στα κελιά της δημοκρατίας τους εκτίοντας 20ετή ποινή κάθειρξης. Ο συν. Μαζιώτης έχει εκτίσει 12 χρόνια μικτά και έχει συμπληρώσει το όριο των 3/5 της ποινής του (σύμφωνα με τους νόμους τους), ενώ από τον Γενάρη του 2022 δικαιούται να αποφυλακιστεί με όρους. Το κράτος τον κρατά δέσμιο απορρίπτοντας 4 φορές το αίτημά του με προσχηματικές αιτιάσεις και ήδη εκκρεμεί νέο αίτημά του για υφ’ όρον αποφυλάκιση. Η συν/σσα Πόλα Ρούπα βρίσκεται σε αναμονή του 1ου αιτήματός της για υφ’ όρον αποφυλάκιση. Οι σύντροφοι όσο παραμένουν αιχμάλωτοι τόσο περισσότερο οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οξύνονται.

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από κείμενα των συντρόφων:

“Είμαστε 2 φυλακισμένοι-πολιτικοί κρατούμενοι, μέλη της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας που έδρασε στο διάστημα 2003-2017 και ανέλαβε την ευθύνη για 18 ενέργειες-επιθέσεις εναντίον στόχων του πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος, του κράτους και του κεφαλαίου. Έχουμε υπερασπιστεί τον στόχο της Κοινωνικής Επανάστασης για την ανατροπή του οικονομικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας και την αντικατάστασή του από μια ακρατική-αταξική κοινωνική οργάνωση που θα βασίζεται σε μια συνομοσπονδία κοινοτήτων (κομμούνων). (…)Μετά από 8 μακροχρόνιες δίκες (4 δίκες σε πρώτο βαθμό και 4 εφετεία) και για τις 18 ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, έχουμε καταδικαστεί σε πολλές δεκάδες χρόνια τα οποία συγχωνεύονται και εκτίονται τα 20 χρόνια.(…) έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον αγώνα εναντίον του κράτους και του κεφαλαίου, στον αγώνα για την Επανάσταση και έχουμε πληρώσει και εξακολουθούμε να πληρώνουμε ένα σκληρό τίμημα -όπως άλλωστε το αναμέναμε- όταν κάναμε τις επιλογές μας. (…) Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η αμοιβαιότητα είναι οι βασικές αρχές των επαναστατικών κινημάτων και της κοινωνίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε στη θέση του κράτους και του κεφαλαίου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ Ε. Α., ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Θα υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους αιχμάλωτους συντρόφους, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν βιβλία και κείμενα του Ε.Α.

Άτομα που εμπλέκονται με κακοποιητικές/σεξιστικές/παραβιαστικές συμπεριφορές, αξιακά δεν έχουν θέση στη συναυλία.

Πρωτοβουλία αναρχικών, συντροφισσών/συντρόφων

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*