ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ || ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, 9ΠΜ

“ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΨΩΜΙ”

Ανατόλ Φρανς

Τον Ιούλιο του 2019 στο Leroy Merlin στην Πειραιώς λαμβάνει χώρα μια απόπειρα κλοπής προϊόντων ευτελούς αξίας από τους συντρόφους Χριστόφορο Κ. και Θύμιο Α. Γίνεται η αφορμή για να στοχοποιηθεί ο συνδικαλιστής-σύντροφος Γιάννης Α. από την εταιρία security OVIT και την εργοδοσία της Leroy. Ο Γιάννης Α. δεν παραιτείται όπως του υποδείχθηκε από την διεύθυνση. Οι δύο σύντροφοι ύστερα από 3 ώρες ομηρίας αποχωρούν από το “δωματιάκι” του καταστήματος με την βοήθεια τεσσάρων ακόμα συντρόφων/ισσών. Το επόμενο μεσημέρι, οι μπάτσοι απαγάγουν τον Χριστόφορο Κ., τον οδηγούν στην ΓΑΔΠ και του απαγγέλλονται κατηγορίες, όπου η εισαγγελέας Αγγελούδη τις αναβαθμίζει σε κακουργηματικού χαρακτήρα. Μια δίωξη ιδιώνυμο λόγω της συμμετοχής του συντρόφου στον αναρχικό χώρο, της προγενέστερης καταδίκης του στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και της οικονομικής του κατάστασης τον οδηγούν στη φυλακή. Σε συνέχεια της προφυλάκισης του Χ.Κ., οι διωκτικές αρχές θα αποδώσουν κατηγορίες εμπλέκοντας και τους άλλους 3 συντρόφους.

Οι στοχεύσεις των διωκτικών μηχανισμών στην συγκεκριμένη υπόθεση επικέντρωσαν αρχικά στην τόσο “ενοχλητική” για την άγια ιδιοκτησία, ελεύθερη πρόσβαση στον πλούτο που παράγει το προλεταριάτο, και ταυτόχρονα στην ποινικοποίηση της ακηδεμόνευτης συνδικαλιστικής δράσης, της έμπρακτης αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Η κυριαρχία έχει τους μπάτσους και τους νόμους για να επιβάλει την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Εμείς έχουμε η μία τον άλλον για να επιβιώσουμε και να αντισταθούμε απέναντι σε αυτά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18/10 στις 9:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συντρόφισσες/οι

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*