Δικαίωση στον αγώνα του εργαζόμενου Γ.Ε.. ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΚΟ «ΕΔΡΑ»

Την Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 εκδικάζεται η Έφεση που άσκησε η Μ.Κ.Ο «ΕΔΡΑ» ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση, η οποία και δικαίωσε τον Γ.Ε. ως προς το παράνομο της απόλυσής του.
Ο Γ.Ε. εργαζόμενος ως ψυχολόγος στη ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» απολύθηκε γιατί υπερασπίστηκε την ταξική του συνείδηση. Πρόκειται για μία εκδικητική απόλυση μιας και ο εν λόγω εργαζόμενος ασκώντας τα επιστημονικά και θεραπευτικά του καθήκοντα υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ενοίκων στο οικοτροφείο που εργαζόταν, ως πρώην έγκλειστων σε ψυχιατρικά ιδρύματα, αλλά και ως ανθρώπων με πλήρη δικαιώματα ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος και υγείας.
Η μεθόδευση της απόλυσης του Γ.Ε. δεν είναι η εξαίρεση. Είναι γνωστό ότι ο ρόλος των ΜΚΟ στοχεύει σε πολλά κοινωνικά και ταξικά επίπεδα. Με πρόφαση την «κάλυψη» κοινωνικών αναγκών που το ίδιο το κράτος και η διεθνής πολιτική γεννούν, ανοίγεται ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Δημιουργούν «δομές αλληλεγγύης» ώστε να αποκλιμακώνουν την κοινωνική οργή, να αφομοιώνουν και αναχαιτίζουν τη συλλογική αντίσταση και αλληλεγγύη ενάντια στο σύστημα που εξαθλιώνει τις ζωές μας. Με το προσωπείο της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού διαμεσολαβούν και διαχειρίζονται τη φτώχεια και την προσφυγιά. Στήνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις, απορροφώντας χρηματοδοτήσεις και εξασφαλίζοντας φοροαπαλλαγές. Οι εργασιακές συνθήκες που κυριαρχούν είναι η επισφαλής, ανασφάλιστη και ενοικιαζόμενη εργασία, οι υποχρεωτικές και απλήρωτες υπερωρίες, η αναλωσιμότητα με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, οι τεράστιες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί και οι πιέσεις μέσω μηνύσεων και αγωγών ενάντια σε όποια-ον αγωνίζεται για τα αυτονόητα στο χώρο δουλειάς.
Η ΜΚΟ «ΕΔΡΑ», έχει τα κεντρικά γραφεία της στο Περιστέρι και είναι γενικά γνωστή μέσα από τη στήριξη και προβολή της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, των χορηγών και των ΜΜΕ. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για την ανεπίτρεπτη και θεραπευτικά απαράδεκτη εγκατάσταση και χρήση καμερών μέσα σε στεγαστικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για την παρακολούθηση και έλεγχο της κίνησης των κοινωνικά επανενταγμένων υποτίθεται ψυχικά πασχόντων που κατοικούσαν εκεί, για τον αγώνα των απλήρωτων 5μινητών (2013), τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους (ΨΝΑ 2011 και Δήμο Κηφισιάς 2015).
Η διοίκηση ασκεί μία πολιτική «φθοράς» ηθικά και οικονομικά του εργαζόμενου, τρία χρόνια μετά την πρωτόδικη απόφαση και μετά από σκόπιμη αναβολή της εκδίκασης της Έφεσης, η οποία είχε αρχικά οριστεί το Φεβρουάριο.
Η «ΕΔΡΑ και οι συνέταιροί της» θα πρέπει να ανησυχούν, γιατί ο κόσμος του αγώνα δεν ενσωματώνεται, δεν υποτάσσεται, δεν τρομοκρατείται, αλλά συλλογικά αγωνίζεται ενάντια σε κράτος, δήμο, αφεντικά, ΜΚΟ, εκκλησία και μηχανισμούς τους, που σκοπό έχουν την εκμετάλλευση των καταπιεσμένων.
Δημιουργούμε εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς ενάντια σε κράτος και αφεντικά.
Είμαστε αλληλέγγυες-οι και στηρίζουμε τον αγώνα του Γ.Ε. για την επαναπρόσληψή του στο χώρο εργασίας του, στη ΜΚΟ «ΕΔΡΑ». Εκδίκαση έφεσης, Τρίτη 21 Μάη, 2019.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*