Να μπλοκάρουμε τον ιό της εργοδοτικής τρομοκρατίας!

Συνάδελφοι-ισσες, μέσα σ’ αυτή την έκτακτη συνθήκη που βιώνουμε, συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε συναδελφικά και αλληλέγγυα.

Ως εργατική συνάντηση, προχωρήσαμε στη δημοιυργία μιας σελίδας στο FB προσφέροντας άλλο ένα εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίο και όχι μόνο.

Εδώ θα βρείτε το Εργατικό Παρατηρητήριο BLOCK Αφεντι-Covid 2020

και εδώ τον ρόλο που θέλει να επιτελέσει.

1.Η παρούσα σελίδα είναι πρωτοβουλία της εργατικής συνάντησης εμποροϋπαλλήλων «Ορθοστασία».
2.Σκοπός της να δώσει ορατότητα και δημοσιότητα στην οργανωμένη επίθεση των αφεντικών ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα, τις ίδιες τις ζωές χιλιάδων συναδέλων-ισσών μας στον κλάδο του εμπορίου, και όχι μόνο.
3.Την ίδια στιγμή που το κράτος μας καλεί να «Μείνουμε Σπιτί», οι εργοδότες μάς…στέλνουν σπίτι μας με ένα απίστευτο όργιο απολύσεων σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Ενώ το «Μένουμε Σπίτι» εκπέμπεται από παντού, το «Στέλνουμε Σπίτι» δεν ακούγεται πουθενά ενισχύοντας τον φόβο και την τρομοκράτηση χιλιάδων εργαζομένων.
4.Ενώ παντού ακούγονται φωνές ομοψυχίας, ενότητας και φροντίδας, τα αφεντικά οργανώνουν την πιο αβυσσαλέα ταξική επίθεση εναντίον μας. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι ΚΑΙ αυτή την κρίση στο ακέραιο. Απολύσεις, στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους, κόψιμο αδειών και άλλες εργοδοτικές καφρίλες, με νόμιμο ή μη προσωπείο, αποκαλύπτουν ότι ούτε ενωμένοι ήμασταν, ούτε ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση αυτή.
5.Την ώρα που «Μένουμε Σπίτι», χιλιάδες συνάδελφοί μας στα supermarkets εκτείθονται σε πολλαπλούς κινδύνους χωρίς καν να ερωτηθούν: αφενός, ρισκάρουν την υγεία τους λόγω της παντελούς έλλειψης μέσων προστασίας τους και αφετέρου, ήδη εξοντώνονται από την εντατικοποίηση της εργασίας τους ενώ νομοθετείται το πλήρες ξεζούμισμά του με επέκταση ωραρίων και κατάργηση αργιών. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους!
6.Η σελίδα αυτή είναι χρήσιμη για όσους και όσες επιθυμούν, ατομικά ή συλλογικά, να καταγγείλουν την εξάπλωση του ιού της εργοδοτικής καφρίλας που απειλεί τις ζωές μας, τον ΑΦΕΝΤΙ-COVID 2020! Μπορείτε να στέλνετε τις επιβεβαιωμένες ειδήσεις και πληροφορίες από εσάς ή τους συναδέλφους σας και να δημοσιοποιούνται.
7.Κανένας εργοδότης δεν θα διαπράξει εγκλήματα κατά των συναδέλφων-ισσών μας, χωρίς να εισπράξει την αρνητική διαφήμιση που του αντιστοιχεί!
8.Η πρωτοβουλία αυτή δεν υποκαθιστά αλλά υποβοηθά την οργανωμένη δράση και πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες πρέπει να συνεχίζουν να απευθύνονται σ’ αυτά καθώς και να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες καταγγελίας προς την Επιθεώρηση Εργασίας.
9. Συνεχίζουμε την οργανωμένη αντίσταση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς!Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Orthostasia.wordpress.com / orthostasia@yahoo.gr / Fb: Ορθοστασία/orthostasia εργαζόμενοι/ες στο κλάδο

 

Σχετικές ανακοινώσεις από σωματεία:

Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ

Ανακοίνωση ΣΣΜ

Ανακοίνωση ΣΒΕΟΔ

Ανακοίνωση ΑΠΕΤΤ

Ανακοίνωση Proledialers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*